#70 – JLGP får in en smäll på Fredrik Carlssons näsa

– Han kommer få Kudroc att skita flingor!


Ja, så lär Leif Strömberg ha sagt om Jean-Luc Grand-Pierre inför säsongen 09/10, om man ska tro ryktena.

För rykten gick. Det tisslades och tasslades ganska ordentligt om den reslige kanadensaren innan han till sist gjorde entré i byn.

Det intressanta med Jean-Luc Grand-Pierre, såhär i efterhand, är egentligen inte honom själv utan det faktum att han blev ett fenomen och ett av de största diskussionsämnena vid kaffemaskinerna sen högeromläggningen.

Varför?

En anledning kan vara att han faktiskt levererade över förväntningarna.

Dessa förväntningar var visserligen inte skyhöga – den stora skaran såg fram emot en glidande katastrof som med jämna mellanrum kastade handskarna och den stora skaran hade accepterat det med motiveringen att även den egenskapen krävdes i en kvalserie – men fan, Stûr-Pär var inte så pjåkig!

Visst, det var lite yxigt och kantigt i defensiven men killen kunde ju faktiskt lira, han var precis så snabb som det hade ryktats om och vad många elaka fulknep han kunde!

Några matcher efter debuten lades den sista biten i pusslet – det var ju det där med att skita flingor – och Grand-Pierre skulle se till att bekräfta alla misstankar.

Den elfte november 2009 väljer AIK-backen Fredrik ”Fish” Carlsson att kasta handskarna och gå in i vad som skulle komma att bli den mest ensidiga fighten i Ejendals Arenas historia:





– Jag kan bara berömma honom för att han är duktig på att slåss, sa Carlsson till Aftonbladet.

– Det kändes bra, jag fick direkt in en smäll på hans näsa, sa Grand-Pierre.

– Man måste välja vilka man slåss med, sa Tomas Sandström om Carlssons val av motståndare i Viasats direktsändning.


Pang (pang), boom (boom), crash – en superhjälte var född.


Lika super var inte disciplinnämndens beslut att bestraffa Grand-Pierre med två matchers avstängning fast han inte var den som hade startat slagsmålet. Vad många samtidigt glömde var att Carlsson tilldelades samma straff trots att hans enda insats i holmgången var att slänga vantarna och sedan bli misshandlad.

Vi kan väl antagligen utgå från att han sket flingor också.

***

P.S.
När vi ändå har vädrat det här med rykten – stämmer det verkligen att JLGP har spöat Peter Bondra i speedskating under en skills competition? Svaret är: Till viss del. I praktiken har han inte gjort det, då de båda åkte vid olika tillfällen – Bondra under NHL:s All Star Game och JLGP under AHL:s – men Jean-Lucs tid var en halv sekund snabbare. Andra snabbskrinnare i AHL-tävlingen var bland andra Martin St.Louis och, tro det eller ej, Johan Witehall.



Jesper Eriksson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0