#64 – Ryan Foster visar vad han går för

Att komma in bra i en arbetsgrupp är inget man kan ta för givet.

Vissa lägen är svårare än andra.

Ni minns när Leksand sparkade Mike Stapleton? Efter att kontraktet med centern blivet brutet under hösten 2002 tog man åtta raka segrar. Inte direkt något läge då behovet av nyförvärv kändes översvallande. Men tja, en plats i truppen var tom och mycket pengar hade frigjorts, så varför snåla?

Valet föll på kanadensaren Ryan Foster.

– Vi gjorde klart med honom strax innan matchen i går och hyr honom en månad till att börja med, sade sportchef Masken Carlsson till Dalarnas Tidningar.

Ett korttidskontrakt alltså. Med andra ord gällde det för anfallaren, som gjort absurda mängder poäng i österrikiska första- och andraligan de föregående tre säsongerna, att så fort som det bara var möjligt visa att han var något alldeles extra, någon som kunde spetsa ett redan framgångsrikt lag ytterligare.

Det gick så där.


Debuten skedde på hemmaplan mot Timrå.

Foster började matchen på bänken, men med 1-2-underläge efter två perioder fick han chansen från start i tredje perioden. Show time!

Det gick så där.


Först tacklade han omkull en medspelare (Niklas Persson), för att sedan lyckas tappa pucken till Sanny Lindström - trots att motståndaren hade tappat klubben, varpå Timrå kontrade och Markus Matthiasson gjorde 1-3 och dödade matchen.

Ryan Foster hade varit på isen i 33 sekunder.

***

Trots att kontraktet sträckte sig en månad blev det bara en match till i föreningen för Foster. Han lämnade Leksand med en föga minnesvärd statistik bestående av två matcher, noll mål, noll poäng, noll utvisningsminuter, noll tekningar, noll skott på mål och ett minusmål.

Efter den korta sejouren i Sverige återvände han till att vara en stor fisk i den lilla österrikiska hockeydammen. Och där, i alprikets två högsta ligor, har han blivit kvar. Vårsäsongen 2003 gjorde han 70 poäng på 23 matcher för Zell am See. Säsongen efter blev det 110 poäng på 37 matcher.

Sammanlagt har Ryan Foster gjort 470 poäng på 268 matcher sedan han lade Dalarna bakom sig. Den halvdana ligastandarden till trots är det fullkomligt orimliga siffror och att han inte har testat sina vingar mer än i två elitseriematcher är svindlande.

Är det verkligen vad Leksand gör med folk?



Oskar Klingborn


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0