#61 – Per Källgren rycker ut till Micke Lundströms försvar

Okej.

Den här punkten drar vi oss lite för. Per Källgren är en vänlig, duktig och ambitiös person och det känns lite motigt att driva med honom.

Men vi gör det för att vi alla gör lite fel ibland. Och vi gör det för att vi tror att han tar det på rätt sätt. Och för att det illustrerar hur svårt det kan vara, det där med mediekontakter.

Men vi ser för säkerhets skull till att göra det ganska kort.

***

I alla fall.


Sensommaren 2008
. Leksand har just, efter många spekulationer, till sist genomfört sin kanske allra mest spektakulära värvning genom alla tider – Ed Belfour. Uppmärksamheten hade varit stor och sportchef Micke Lundström hade satts under hård medial press i jakt på uppgifter.

När affären väl var klar skrev pressansvarig Per Källgren en krönika på hemsidan där han bland mycket annat gick till försvar för Lundström:

”Någon har mellan raderna beskyllt Micke för att ljuga i ärendet Ed Belfour bara för att han inte bekräftat att han varit aktuell för Leksands IF. Vi vill bara förtydliga att innan vi har ett kontrakt signerat och klart så kommer vi aldrig bekräfta något bara för att någon ställer en fråga. Oavsett vilket sammanhang, vilken tidning eller vilket sällskap frågan kommer från. Innan det är klart till 100% så är alltså spelaren inte klar.”

Gott så, det är väl inte att anmärka på? Nej, om det inte varit för att Lundström hade gjort lite mer än att bara ”inte bekräfta att han varit aktuell”.


Så här sa Lundström enligt Dalarnas Tidningar en vecka innan affären offentliggjordes:

”Vi går ut i media när vi har något konkret att komma med. Men vill du ha ett svar, så. Ed Belfour är inte aktuell för oss. Det ligger ingen sanning i ryktena. Jag vet inte var uppgifterna kommer från, jag blev själv överrumplad av dem.”


Vi tar det en gång till:

”Vi går ut i media när vi har något konkret att komma med. Men vill du ha ett svar, så. Ed Belfour är inte aktuell för oss. Det ligger ingen sanning i ryktena. Jag vet inte var uppgifterna kommer från, jag blev själv överrumplad av dem.”


Nej, det är svårt att kalla det så himla mycket annat än lögner.

Och visst, för rättvisans skull ska väl brasklappen om att det som står i tidningen inte alltid stämmer läggas fram. Men skulle inte Lundström ha sagt det där, hade nog Källgren passat på att berätta det i stället.

***

Det är förståeligt att man inte kan berätta allt hela tiden. Ändå måste vi få tillåta oss att skratta åt att man ändå bedyrar ärligheten.

Vi gillar Källgren och Lundström. Vi hoppas att de bjuder på det här.

Vi tycker om att vara snälla.

Så visst ska vi väl skippa att dra paralleller till Bagdad-Bob?



Oskar Klingborn


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0