#43 – Widde ger sin syn på det utrikespolitiska läget

(OBS! DISCLAIMER! INNEHÅLLER TRAMS! INNEHÅLLER TRAMS! INNEHÅLLER TRAMS! INNEHÅLLER TRAMS!)

Det finns, som ni vet, händelser som tränger undan allt annat. Som spräcker ens bubbla. Som tvingar alla att bry sig. Eller ja, man skulle kunna tro att det handlade om alla.

***

Ingen har glömt vinterns fruktansvärda jordbävning på Haiti. Det tvivelsutan märkligaste som hände i kölvattnet av den katastrofen, som tog livet av minst 150 000 personer, var när det kom fram att Gunde Svan, trots en hel vecka av extremt massiv mediebevakning, helt och hållet hade missat att en jordbävning hade inträffat.

***

Tisdag 11 september 2001
smäller det till rejält i USA. Fyra passagerarflygplan kapas av sammanlagt nitton personer. Två plan flyger rakt in i World Trade Centers tvillingtorn i New York. Ett i försvarshögkvarteret Pentagon i delstaten Virginia. Och ett havererar på ett fält i Shanksville, Pennsylvania.

Ungefär tretusen personer dödas i attacken. Terrornätverket al-Qaida med grundaren Usama bin Ladin i spetsen tar snart på sig skulden för dådet.

Att det tar hus i helvete kan ni nog ana. USA attackerar Afghanistan i jakt på terrorledaren.

Västvärlden är hotad. Hela världsordningen är i gungning.

– Är ni inte med oss är ni emot oss, proklamerar USA:s president George W. Bush för omvärlden.

***

Men vad har då detta med Leksand och med denna lista att göra?

Jo, som sagt, så lämnar ju dessa händelser ingen oberörd. Inte ens professionella idrottsmän. Och som på alla arbetsplatser diskuteras attentatet även i Leksands IF:s spelarbuss.

Den 19-årige supertalangen Daniel Widing är tydligt skakad av det inträffade. Han tvekar ändå inte ett ögonblick att ge sin syn på frågan:

– al-Qaida? Är det något jävla fotbollslag eller?



Oskar Klingborn


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0