#75 – Patric Kjellberg chattar

Det var ju det här med publika relationer.

Ett jävla gissel. (Fråga bara Per Källgren. Eller Bosse Ringholm.)

Att ställa upp i offentliga sammanhang för att svara på ledande frågor är en svår grej. Gudarna ska veta hur trixigt det kan vara att säga så lite som möjligt med så många ord som möjligt samtidigt som frågeställaren ska känna sig tillfredsställd med det givna svaret.

Vissa skiter fullständigt i det.

Andra har inte riktigt råd med att skita i det. Som Patric Kjellberg i september 2009. Han har nyligen påbörjat sitt ämbete i den färska sportkommitté som Leksands IF satt i kraft. Trots många år som aktiv, både hemma och utomlands, så är han ny i det här gamet – och folk har frågor.

När Dalarnas Tidningar så anordnar en chattstund mellan allmänheten och Kjellberg får han sin chans att visa upp sig, förklara den nya satsningen och ta emot åsikter. Det går… sådär.

Låt oss ödmjukt anta att scenariot inte fanns med i programplanen under mediaträningen.


Den första frågan kommer in:


Klas – Börje: När kommer Linkan?
Patric Kjellberg: Ja du….du kanske har mer uppgifter än jag om det?”


En snabbanalys av svaret bekräftar tesen om att det där med humor och glimten i ögat sällan fungerar i skriftlig form. Kjellberg lyckas inte räta upp sig själv från den taskiga starten. Sessionen spårar nämligen ur och den inledningsvis något tykna tonen landar till sist i en ren parodi:


Johan Franzén: Leksand behöver en toppcenter mellan Nordan och Pelle det är tydligt. När kommer han? Juniorcentrarna håller inte en hel tuff allsvenska och en ännu tuffare ev kvalserie. Det här är vår akilleshäl i dagsläget.
Patric Kjellberg: OK.”

Del potro: kommer du ha sista ordet i den sportkommitte som upprättats om ev. värvningar i framtiden?
Patric Kjellberg: Jag har huvudansvaret i en elitkommitté”

Jan: Jag fortsätter med målvaktsfrågorna, har ni planer på ytterligare värvningar på målvaktssidan eller är ni nöjda?
Patric Kjellberg: Nöjda”

Jörgen: hur kan du säga att ni ser starka ut centersidan. Finns ju inte en spelande center, som var i Karlberg kaliber.
Patric Kjellberg: Vi har duktiga spelande ishockeyspelare.”

Jonas: varför värvades Leinonen som 1:a målis? tycker inte det verkar som om en målvakt från Danmark skall vara den som skall ta Leksand till Elitserien? En målvakt är halva laget. Ser gärna att ni letar efter en bättre till den sista Januari, Ericsson kmmer blomma ut men Leinonen känns inte alls bra.
Patric Kjellberg: Ok tack för din synpunkt”

Falun: alla vill se Burra…. finns det inga planer på honom…spel 5 mot 4 etc…
Patric Kjellberg: Har inte funderat på Burra”


Vad är roligast; allmänheten, som äntligen får en chans att ställa frågor till Leksandsledningen men istället domderar och ifrågasätter, eller Kjellberg, som väljer att svara fansen med drypande sarkasm? Choose your pick.


Kjellbergs rykte återhämtade sig aldrig riktigt efter den där septemberdagen. Omvärlden bjöds inte på någon chans att revidera sin uppfattning kring sportchefen-huvudansvarig-för-en-elitkommitté-eller-vad-han-nu-var-för-nåt. I stället cementerades bilden av honom som spänd och hämmad.

Tusentals äktenskap, världen över, säckar ihop årligen på grund av att parterna inte pratar samma språk. Låt oss alla lära något av det här exemplet och låt oss alla se med tillförsikt på framtida relationer mellan fans och sportchefer.


Epilog:
Även om moderatorn utlovade fler chattar under säsongen så blev det aldrig någon mer pratstund.



Jesper Eriksson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0