#71 – Masken ser ”en hel del kvaliteter” hos Tobbe Holm

Säg Tobias Holm till en leksing och denne börjar snart prata om hur han sin första säsong i Leksand vann Elitseriens utvisningsliga.

Säg Anders ”Masken” Carlsson till en leksing och denne kommer att säga en hel del, men bland det första som tas upp kommer vara  hur han slarvade bort de så kallade 82:orna.

Detta har mer med varandra att göra än man kanske kan tro.

***

Sommaren 2003
. Med en stark slutspelsplats i ryggen gick sportchef Masken med tillförsikt in i silly season. Trots den tumultartade debutsäsongen var Holm en av spelarna som fick ett nytt kontrakt.

– Vi har sett en hel del kvaliteter hos Tobias, förklarade Masken sitt beslut för Dalarnas Tidningar.

Och visst. Även om poängskörden stannade vid den beskedliga siffran nio, bjöd han på 137 utvisningsminuter, tre matchstraff och två tiominutare. Så jodå, ”en hel del kvaliteter” hade vi andra också sett i Holm.

Men som George Costanza i Seinfeld en gång sade om att Kramer skulle målas av eftersom en konstnärinna ”ser något i honom”:

– So do I, but I wouldn’t hang it on a wall.

***

Man kan naturligtvis alltid hävda att några hårdingar behövs och att det väl var på sin plats att ge Holm en chans till. Men det hela ställs i mer tveksam dager då Dalarnas Tidningar i samma veva rapporterade att det stod klart att de fyra 82:orna Jörgen Sundqvist, Daniel Widing, Johan Eneqvist och Daniel Hermansson skulle lämna föreningen.

Widing flyttade självmant för att få mer speltid, men varken Sundqvist, Eneqvist eller Hermansson erbjöds förlängning.

***

2003/04 gjorde Tobias Holm fyra mål, tog två matchstraff och sammanlagt 108 utvisningsminuter. Sedan dess har han inte spelat en enda elitseriematch.

Jörgen Sundqvist, Johan Eneqvist och Daniel Hermansson har sedan 2003 spelat sammanlagt 509 matcher i Elitserien.

Leksand åkte ur högsta serien våren 2004. I andra kvalserieomgången åkte man på en förnedrande 0-5-förlust hemma mot Hammarby. Johan Eneqvist spelade fram till det sista målet.



Oskar Klingborn


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0